Problém s mlékem a mléčnými výrobky

27.02.2013 19:55

Kravské mléko je pro krávy. Je v naprostém pořádku, když děti pijí mléko od narození až do dvou let. Ovšem za předpokladu, že se jedná o mateřské mléko, které je čerstvé, syrové a přírodní. V ideálním případě by matka měla konzumovat syrovou stravu, která má vysokou energii i nutriční hodnotu, a to jak před početím, tak během těhotenství. Avšak naše společnost není kojení příliš nakloněna. Většina z nás byla brzy odstavena a začala dostávat kravské mléko nebo umělé kojenecké výživy, které jsou dvacetkrát koncentrovanější než kravské mléko.

Kravské mléko má hodně bílkovin, minerálů a tuků – což je důležité pro telata, která v roce váží 150 až 250 kg. Děti samozřejmě rostou mnohem pomaleji. Kravské mléko obsahuje nejméně čtyřikrát tolik bílkovin jako mléko lidské a více ne šestinásobek minerálů. Tak silně koncentrované mléko děti velice obtížně tráví. Lidské tělo produkuje mnohem méně enzymů pro štěpení mléka než kráva. Bez dostatečného množství správných enzymů trpí děti zažívacími potížemi a hromaděním hlenu v dutinách, plicích, mozku a uších. Zahlenění, které začíná s konzumací kravského mléka, je také příčinou moha druhů alergií. Dospělí nedokážou trávit mléko vůbec, a pokud ho konzumují, dříve nebo později je čekají obstrukční problémy. Kravské mléko rovněž obsahuje mizivě málo mastných kyselin, které nezbytně potřebujeme k tvorbě systémového cholesterolu, steroidů, mozkových a nervových tkání atd. Syrové kravské mléko je vhodnější pro růst kostí a svalů, zatímco lidské mléko podporuje vývoj mozku a nervů. To je jeden z hlavních rozdílů mezi frugivory (plodožravci) a herbivory (býložravci).

Někdy mezi třetím a čtvrtým rokem ztrácí většina dětí enzymy na trávení mléka, zejména laktázu, která štěpí laktózu – nejdůležitější cukr obsažený v mléce. Důvod je prostý: biologicky jsme ustrojeni tak, abychom po třetím nebo čtvrtém roce byli odstaveni. Protože již nemáme dost enzymů na štěpení mléka, trpíme zahleněním. Nyní mléko silně dráždí sliznice trávicího ústrojí, což ještě zvyšuje zahlenění. Tento hlen smíchaný se škroby může vytvořit ve střevních stěnách silný hlenovitý povlak.

Vzpomínáte si ještě na herce Johna Wayna? Pitva odhalila, že jeho střeva obsahovala téměř pětadvacet kilogramů slepených exkrementů. Takové obstrukce způsobují záněty, divertikly a oslabují tkáně střevních stěn. To má za následek neprůchodnost střev, vředy, léze a rakovinu. Před několika lety dnes již bývalý ministr zdravotnictví USA C. Everett Koop, M.D. prohlásil: „Mléčné výrobky nejsou pro nás vhodné.“

 

OD ZÁSADY KE KYSELINĚ

A aby toho nebylo málo, kravské mléko ještě vaříme (pasterizujeme). Teplo mění jeho chemické složení a povahu ze zásadotvorné na kyselinotvornou. Když v chemii potřebujeme změnit nějakou chemickou sloučeninu, zahřejeme ji. Při zahřívání či vaření se znič vitamíny rozpustné ve vodě, zvláště vitamin C a vitaminy skupiny B. Rovněž dochází k saturaci tuků a ke slučování určitých minerálů s bílkovinami nebo jinými minerály. Co se stane s teletem, budete-li ho krmit pasterizovaným mlékem? Zemře.

 

OBSTRUKCE SNIŽUJÍ ZUŽITKOVÁNÍ

Nachlazení, chřipka, příušnice nebo jakékoli jiné lymfatické či respirační onemocnění lze zpravidla připsat na vrub zahlenění z mléčných výrobků. Máte-li rýmu nebo kašel, odkud se podle vás bere onen čirý, žlutý, zelený, hnědý nebo černý hlen? Z čeho vznikají nádory? Nebo zduřené mízní uzliny, zejména mandle?

Štítná žláza a přištítná tělíska se nalézají v krku. Rovněž tyto tkáně se zahleňují v důsledku konzumace mléčných výrobků a potom se stávají hyperaktivní nebo hypoaktivní (ve většině případů). Štítná žláza a přištítná tělíska mají na starosti zužitkování vápníku v těle. Jakmile tyto žlázy začnou vypovídat službu kvůli ucpání hlenem, toxinům a zánětům, což všechno způsobují mléčné výrobky, přestane tělo správně využívat vápník – čímž dosáhnete opačného účinku, než jaký očekáváte od konzumace těchto produktů. A jakmile se špatné zužitkování vápníku projeví na buněčné úrovni, mohou se začít objevovat nejrůznější nemoci jako deprese nebo oslabení kostí, tkání, nervů, svalů a pojivových tkání. Všechny jsou důsledkem nahromadění hlenu ve tkáních po konzumaci mléčných výrobků

Vápník je bohatě zastoupen v mnoha potravinách. Nejvyšší koncentrací použitelného vápníku se vyznačují sezamová semena a mořská zelenina, například chaluhy. Vápník potřebuje hořčík, aby mohl být správně využit.  V ovoci a zejména v zelenině se vyskytuje společně s hořčíkem. Tmavé zelená listová zelenina obsahuje velké množství vápníku, hořčíku a flavonoidů, přičemž všechny tyto látky se navzájem potřebují ke správnému zužitkování. V kravském mléce je však vápníku mnohem víc než hořčíku, což ještě zhoršuje jeho zužitkování. Odhaduje se, že tělo využije asi 20 procent tohoto vápníku. Přitom z ovocné šťávy využijeme mnohem víc vápníku než z mléka.

Když mléko vaříme, jeho minerály se ionizují, čímž se jeho povaha změní ze zásadité na kyselou. To může vyvolat tvorbu kamenů, oslabení svalů, zánět trávicího ústrojí a jiné potíže. Že tomu tak opravdu je, lze pozorovat u mnoha lidí, kteří pijí mléko, berou vápník v tabletách, a přesto mají osteoporózu. Musíme se zaměřit na zužitkování vápníku v těle a nikoli na doplňování. Řešením nejsou vysoké dávky vápníku, ale správné zužitkování.   

Štítná žláza, přištítná tělíska a nadledviny jsou nejvíce zodpovědné za využití vápníku v těle. Zjistil jsem, že jsou-li tyto žlázy zdravé, netrpí tělo chorobami způsobenými špatným zužitkováním vápníku. Když tyto žlázy vyčistíte a zregenerujete, značně zvýšíte zužitkování vápníku v těle. Udělejte si test bazální teploty (viz 10 kapitola), abyste zkontrolovali funkčnost vaší štítné žlázy. Změřte si krevní tlak, abyste zjistili, zda nemáte oslavené nadledviny. Mějte na paměti, že systolický krevní tlak pod 118 mmHg signalizuje oslabení nadledvin.

 

PARAZITI

Jiným důsledkem pití mléka jsou paraziti. Odhaduje se, že šedesát nebo více procent amerických krav hostí jeden nebo více druhů následujících parazitů: salmonely, virus leukemie a virus tuberkulózy. Kromě toho mléko a mléčné výrobky zahleňují nejvíce ze všech potravin, které konzumujeme, přičemž na druhém místě jsou rafinované cukry. Obojí způsobuje nadměrné hromadění hlenu ve všech našich tkáních. Kvasinkám, houbám a červům se v tomto hlenu daří a živí se jím. To má za následek kandidózu a jiná infekční onemocnění. Po vyšetření tisíců pacientů s rakovinou jsem přesvědčen, že mléko a mléčné výrobky (dokonce mlezivo) jsou příčinou tvorby i růstu nádorů a lymfatických obstrukcí. Mnoho městnavých (nádorových) druhů rakoviny bylo podle mého názoru vyvoláno právě konzumací těchto druhů potravin.

 

CUKROVKA

Mnohé výzkumy spojují konzumaci pasterizovaného mléka s cukrovkou. Protilátky vytvořené pro boj s těmito změněnými škodlivými mléčnými bílkovinami také napadají beta – buňky ve slinivce. Beta-buňky se nalézají v Langerhansových ostrůvcích ve slinivce a vylučují inzulinu.

 

HOVĚZÍ RŮSTOVÝ HORMON

Dalším závažným problémem mléka je působení rBGH – rekombinovaného hovězího růstového hormonu. Společnost Monsanto Corporation vytvořila tento růstový hormon z bakterie Escherechie coli kvůli zvýšení produkce mléka. Jisté výzkumy prokázaly, že hormon rBGH je karcinogen. Jiné poukazují na to, že stimuluje rakovinné bujení.  Podle mne tento hormon podněcuje činnost endokrinního systému, zejména štítné žlázy a nadledvin. To ovlivňuje náš růst a další vývojové faktory i hormonální rovnováhu. Jako společnost dnes čelíme této závažné hormonální nerovnováze, které ničí naše zdraví a ekonomiku. Zjišťujte si pravdivé informace o potravinách, které konzumujete. Nenechte se zviklat médii a dalšími vlivy v naší kapitalistické společnosti, kde se peníze staly důležitějšími než lidské zdraví. Je nezbytně nutné očistit tělo do všech obstrukcí, které se vytvořily za dlouhá léta, kdy jste jedli zahleňující potraviny.

 

STŘEVNÍ FLÓRA

Mnoho lidí dbalých o své zdraví dnes pije acidofilní mléko s laktobacily a podobné mléčné výrobky. Proč? Když nekonzumujete mléčné výrobky, nemáte ani zapotřebí se „dopovat“ těmito produkty. Laktobacily jsou bakterie, které se účastní štěpení mléčných bílkovin mléčných cukrů. V těle je lze nalézt všude, kde se tvoří toxiny z mléčných výrobků, například ve slinách, v lymfatickém systému, ve vagině atd. Pro vaše zdraví je mnohem důležitější očistit tělo do těchto toxinů i bakterií, které se jimi živí. Je rovněž sporné, zda tyto bakterie přežijí v žaludečních kyselinách.

Vytvořit si střevní flóru není nic těžkého. Nemůžete bakterie nevpustit do těla. Jsou přece součástí přírody. Bakterie jsou žrouti, kteří vyžírají vaše odpadní látky, vedlejší produkty trávení a metabolismu. Nezapomínejte, že vaše střevní flóra se mění s vaší stravou.

 

 

Zázračná detoxikace - Syrová strava a byliny pro dokonalou buněčnou regeneraci , Robert S. Morse

Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode